2016 kan blive et sygt år for Lady Gaga

Lady Gaga kan få det vildeste comeback i år hvis hun virkelig timer sit shit rigtigt og trykker på de rigtige knapper. Hun sang USAs nationalsang til Superbowl, noget som en virkelig stor ære i USA, og som pragteksemplar bliver jeg nødt til at dele Whitney Houstons version i 1991 fordi jeg får sgu næsten lyst til at migrere til USA hver gang jeg høre den. Men udover det, så skal hun synge en tribute til David Bowie til Oscar uddelingen. Er der nogen mere perfekt til at fange David Bowies mærkeligheder og teatralske persona end hende? Jeg kan i hvert fald ikke komme på nogen. Med de 2 performances lige efter hinanden kan hun hurtigt få respekten tilbage fra den brede befolkning, der umiddelbart har afskrevet hende som værende en underlig poptøs i en kødkjole. Hun fik vildt meget ros for nationalsangen og jeg tror virkelig hun er ved at balancere sin underlighed perfekt igen som hun gjorde i Fame Monster æraen. Folk der ikke kendte mere til hende end Pokerface blev vildt overrasket over hendes talent i hendes sange med Tony Bennett, og c’mon, hun gør det også FUCKING GODT. Og så var der også hendes Sound of Music performance til sidste års Oscar som jeg stadig er VILD med. Når selve Julie Andrews roser én, så er man godkendt.

Kødkjolerne og mærkelige, uforståelige fødselsmetaforer er væk. Hun har flotte kjoler på. Man kan endda se hendes ansigt. Jeg husker i starten da hun kom frem at folk undrede sig over, hvordan hun egentligt så ud fordi hun altid havde så mange kostumer og parykker på, og det var nærmere ansigtsmaling end make-up. Og så var der også alt det dér med, om hun nu var en mand. Æh. Ja. Folk har vidst fået lidt mere respekt for hende. 

Hun er stadig underlig og speciel, men sindsygt talentfuld, og det er ved at gå op for folk. Hun chokere ikke længere folk ved at være underlig – hun fremviser istedet sit sindsyge repertoire af talenter. Jeg tror virkelig, at hvis hun skynder sig og udgiver noget musik der spiller på hendes talenthed og samtidig inkorperer de typiske, underlige og teatralske Gaga moments, så kan hun få vildt stor success og totalt genstarte sin karriere.

Det samme skete lidt for Amy Winehouse, selvom det måske er en underlig parallel. Amy Winehouse brød ud og var sindsygt succesfuld med Back to Black albummet. Så kom stofferne og alkoholmisbrug og hun blev en joke. “Haha, se Amy, nu fjoller hun rundt i fuldskab igen!”. Desværre var det selvfølgelig en mere destruktiv vej hun var på vej ned af, som desværre tog livet af hende. Men Lady Gaga blev også en joke. Folk gad hende ikke mere. Hun var talentløs og spillede på shock, mente folk. Amy var en døgnflue der ikke kunne komme med et nyt album og blev også glemt. Men nu har Gaga muligheden for at modvise folk at hun kan sit shit. Desværre tror jeg også, at hvis Amy havde droppet stofferne og alkohollen, så var hun også kommet tilbage. Men det er en helt anden, trist diskussion (hvorfor dør alle mine yndlingsartister unge???).

Anyway. Gaga. Nail den der David Bowie perfomance og udgiv så for helvede noget musik, der ikke er jazz standarder. Jeg HEPPER SÅ HÅRDT. Hun rider en fantastisk bølge af success, talent og balance for tiden. For mig er hun allerede i historiebøgerne alene baseret på den Monsterball koncert jeg var til med hende i 2010. Men nu kan hun virkelig få overbevist alle.

Skriv en kommentar