Asiatisk hudpleje og mit første køb

Før jeg dykker ned i den store, spændende verden der er asiatisk hudpleje vil jeg først lige give et oprids af min livshistorie med hudpleje – den er nemlig ret kort, så flygt nu ikke. Som så mange teenagere begyndte jeg at døje med akne og fedtet hud da jeg var ca. 13 år. På opfordring af min mor begyndte jeg at bruge en almindelig renseserie fra L’oreal – ansigtsrens, skintonic og creme. Jeg tænkte cool, det gør min hud ren og giver den fugt, det må være alt man kan gøre. Senere skiftede jeg til Vichys Normaderm serie som igen også blot består af rensning og fugtgivning. Jeg tænkte ikke yderligere over det og brugte det stort set alle mine teenageår. Jeg gik bare ud fra, at det var hormoner og gener, der fuckede min hud op, og at der ikke var noget at gøre ved det.

Sidste år fandt jeg mig ligepludselig på SkincareAddiction subredditet og lærte, at jo, der var faktisk noget man kunne gøre. Selvfølgelig er det genetisk og hormonalt, men man kan plejede hun meget bedre. Jeg lærte bl.a. at sulfater er totalt udtørrende for huden i sæber og det samme med ren alkohol i cremer. Skrubbecreme var også no-go fordi de er alt for voldsomme ved huden. Mange der læser pudderdaaserne.dk kan nok genkende disse anbefalinger. W00t. Jeg havde gjort alt forkert de sidste mange år, lignede det. Og så var der en masse lykkehistorier med mennesker der brugte specifikke former for produkter som fik meget bedre hud. I’M IN!

Senere igen skrev jeg et sted på nettet at jeg havde lyst til at købe Stridex pads – nogle exfolierende pads med salicylsyre – og så fik jeg sendt en sample af et alternativ til Stridex som var meget mildere fra en sød person. Det var COSRX BHA Blackhead Power Liquid – et koreansk mærkes bud på en salicylsyre opløsning. Efter dette rettede min opmærksomhed sig mod AsianBeauty. Og jeg er HOOKED.

Asiatisk hudpleje er MEGET mere omfattende end vestlig hudleje har jeg dog fundet ud af. Hvor vestlig hudpleje bare består af rens, exfoliering og fugt har man mange flere aktive ingredienser i produkterne og steps i sin hudplejerutine. Der er også langt større fokus på at være mild mod huden – lave pH-værdier (hudens naturlige pH-værdi er en smule syrlig) og beroligende, nærende ingredienser er nøgleord.

roseroseshophaul1

For at give nogle eksempler på de former for produkter og mærker, der er i asiatisk hudpleje og også bare for at vise hvor billigt det kan gøres vil jeg nu fremvise de 8 produkter, jeg her til eftermiddag har købt på RoseRoseShop. Det er februar imorgen, og februar er måneden hvor jeg har fødselsdag, så jeg ser det som en “lille” fødselsdagsgave til mig selv.

  1. COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser – Egentligt har man typisk 2 ansigtrens i en asiatisk hudpleje – en oliebaseret til at fjerne solcreme og make-up og en sæbebaseret til at fjerne olieresterne. Jeg starter dog ud med denne da jeg ikke bruger solcreme og sagtens kan fjerne make-up med almindelig make-up fjerner. Bemærk den lave pH værdi! Mange vestlige ansigtsrens har alt, alt for høje pH-værdier som kan udtørre huden totalt i det lange løb. Den indeholder heller ikke kradse sulfater.
  2. Mizon Snail Recovery Gel Cream – Snegle? Jep, snegle. Snegleslim, faktisk. Det er vildt mærkeligt men vildt sundt for huden. Det her er bare en basal dagcreme som de fleste nok kender. Bare med snegleslim. Nam.
  3. Tonymoly Tomatox Magic Massage Pack Samples – 10 prøver på en creme med tomat(??) som har en blegende effekt i nogle få timer. At den er blegende betyder ikke at man bliver hvid, men at det fjerne rødme og pigmenteringer, der er i vejen for ens almindelige hudfarve. Asiatere elsker alt der “bleger”.
  4. Mizon Good Night White Sleeping Mask – En sleeping mask eller en sleeping pack er stort set bare en tung creme til brug nogle få gange om ugen for at re-hydrere huden eller tilføre visse ingredienser imens man sover. Den her indeholder niacinamid som virker “blegende” – altså giver en mere ensartet hudfarve.
  5. Benton Snail Bee High Content Essence + Steam Cream Samples – Det her er faktisk 2 samples fra den samme serie, som indeholder mere snegleslim men også bigift som, ironisk nok, skulle være godt for huden. Den har masser af andre spændende ingredienser, men er også lidt kontroversiel da nogle mistænker, at den kan være dårlig, hvis man er allergisk overfor bier (makes sense). Det ene er en essence som er en mere tyndt produkt hvor den anden er en creme som er mere fugtgivende.
  6. COSRX BHA Blackhead Power Liquid – En exfolierende væske med salicylsyre, som tidligere nævnt, men som skulle være mildere end dem fra fx Paula’s Choice og Stridex.
  7. Mizon Original Skin Energy Hyaluronic Acid – Her afviger det igen lidt fra vestlig hudpleje, da dette er et serum – der findes et hav af forskellige serummer, og det er ikke unormalt for nogle at eje flere og at skifte imellem dem fra dag til dag efter hvilket behov man har. Et serum (eller ampoule og essence) er et must i en asiatisk hudpleje, da det har store koncentrationer af aktive ingredienser i små mængder væsker. Den her har hyaluronsyre som er rigtig god til dehydreret hud som min.
  8. Innisfree Green Tea Balancing Lotion – Det her er faktisk mest bare en fugtivende lotion, da der ikke er super meget fugt i de andre produkter, jeg har bestilt. Den har grøn te som er godt til fedtet hud og som også er beroligende.

Og hvad koster alle disse produkter så? Jeg gav ca. 400kr MED porto fra fucking Sydkorea! For 8 produkter! Det er helt vildt. Jeg har godt nok også valgt mange gode deals og billigere produkter end man behøver, men jeg synes stadig, det er vildt. Sådanne deals får man sjældent i Matas.

Jeg glæder mig vildt meget til at få det hele, men jeg har også allerede planlagt hvad jeg skal købe næste gang da der faktisk stadig mangler en del produkter, jeg gerne vil have. Jeg vil gerne have en AHA væske, hvilket kræver man køber solcreme, hvilket kræver man køber en oliebaseret ansigtsrens. Det løber hurtigt op. Samtidig er der også en masse andre essences, serums og ampoules jeg godt kunne tænke mig at prøve – fx findes der en del med honning. Der er også sheetmasks som er en form for maske der findes med sindsygt mange forskellige ingredienser. I WANT IT ALL.

Men jeg har også tænkt mig at space det ud over noget tid, for det bliver hurtigt alt for dyrt at købe på én gang. Mange produkter, som COSRX BHA Liquid holder dog længe, så man køber en del i starten der til gengæld holder i noget tid og bliver billigere i længden.

Jeg er bare vildt spændt nu, og jeg har ikke lyst til at vente de 2-3 uger det tager for pakken at komme.

Skriv en kommentar