RIP min SRP buddy

bowie_on_tour

De fleste har nok læst, at David Bowie er død. Hvis ikke, så ved du det nu. Det giver ikke mening at komme med en masse facts omkring hans død – dem kan man google sig til alligevel. I stedet vil jeg lige kort ridse mine egne tanker om David Bowie op.

Jeg skrev, som man også kan se tidligere i bloggen, min SRP opgave i 3.g om David Bowie med fagene musik og engelsk. Jeg kan ikke huske første gang jeg hørte David Bowie, for jeg har kendt ham temmelig længe – men det her var første gang, jeg virkelig dykkede ned i hans musik. Og selvom jeg godt vidste, han var meget ikonisk, så var jeg slet ikke klar over, hvor meget forskelligt musik han har lavet. Alt fra soul, til pop, til glam, til krautrock, til alternativ rock.. Det er umuligt at finde en kunstner der har skiftet mellem genre så succesfuldt. Og det er hvad, jeg husker ham som. En kamæleon. Han tilpassede sig de genre, han skrev musik i, og blendede fuldstændigt ind, lige meget hvad han lavede. Det er for vildt. At skrive den opgave gav mig kæmpe respekt for ham – og også lidt irritation, for at skrive en stor skoleopgave om en musiker er lidt ligesom at sætte en sang som sin alarm om morgenen. Man begynder at få negative associationer med sangen. Så der var et års tid bagefter, hvor jeg ikke kunne holde ham ud fordi han bare mindede mig om melodiske analyser og redegørelser.

Men jeg var ret chokeret over, at han døde. Det var alle vidst. Jeg havde, naivt måske, regnet med, at han ville leve 10 år endnu. Det gjorde han så ikke.

I lyset af hans død har jeg tænkt mig at dele min SRP opgave her på bloggen til dem, der er interesseret i et kort rids af hans karrierer. Det er ikke en fejlfri opgave, men jeg fik da 10 for den. Det var lidt den, der skabte fundamentet for mit kendskab til David Bowie, og så gjorde mig meget umage med den – derfor betyder den noget for mig. Så værsegod at læse:

Studieretningsopgaven

Jeg er desuden også blevet kontaktet næsten hver jul siden jeg skrev opgaven om, om jeg ikke vil dele opgaven med andre SRP-skrivende 3.g’er. Det har jeg selvfølgelig lyst til – såfremt ingen benytter den til andet end inspiration. Problemformuleringen er i mellemtiden blevet væk, men abstractet giver et rimelig godt peg på, hvad den var. Men læs den, og så lyt evt. til Low eller Heroes eller Ziggy Stardust eller bare én af hans album. De er næsten alle sammen fejlfri alligevel.

Sov sødt, David Bowie.

Skriv en kommentar