Så er huen klar!

hue1

hue2

hue3 Så har jeg endeligt fået min fine, fine hue, som jeg skal have på, når jeg bliver student! Med g-nøgle og broderinger og det hele. Det er vildt mærkeligt, at det snart er slut. Skræmmende. Jeg går og er sindssygt nervøs for tiden fordi vi stadigvæk ikke ved hvad vi skal op i til eksamen – og også fordi jeg er nervøs over, at jeg ikke får de årskaraktere, jeg mener, jeg burde få. Jeg synes selv, jeg har realistiske håb – jeg forventer ikke pludseligt at få 10 i historie når jeg altid har fået 7, eller at springer mere en én karakter, men jeg vil bare gerne have det, jeg synes, jeg fortjener.

Det mærkeligste er, at vi kun har den her sidste uge tilbage inden vores karaktere bliver fastlagt. Egentligt er der også næste uge, men der er flexuge, dvs. skemaet er ryddet, og der er ikke blevet lagt timer ind. Det er virkelig nu, man skal give det sidste indtryk, før det hele er fast for evigt. Og så er der ikke mere gymnasie til mig – for eva.

Lampe!!!!!!!

IMG_8436 IMG_8430

Det her tager nok førstepræmienen i kategorien “Mest Ligegyldige Blogindlæg Nogensinde”, men jeg har fået en ny lampe! Til mit loft! Det er fantastisk! Faktisk så er det bare fordi jeg godt kan lide billederne jeg tog af dem. Stilleben! Minimalisme! Jeg læste fornyligt t lidt om fotografering på nettet, bare sådan nogle guides til-amatører, og der læste jeg et råd, som hed, at man skulle få så mest muligt distraherende ud af et billede som muligt. Det er så ikke så svært med en loftslampe.

Men jeg synes det var et fedt råd. I stedet for at tage et billede af et træ – så tænk over, hvorfor vil jeg tage et billede af et træ? Hvis det er fordi jeg godt kan lide de grønne blade, så fuck da træstammen, koncentrer dig om bladene i stedet. Leg med vinkler! Brændevidder! Det er sjovt. Tit så læser man tit sådan nogle basis ting som “det gyldne snit kan være flot og god variation” og “husk at få hele emnet med i fuld figur”, men at skulle koncentrere sig så meget som muligt om at simplicere.. at skærer så meget overflødigt væk som muligt. Dér kan alle være med. Det er et universelt råd. Og det kan bruges i alle situationer. Og det er svært.

Idag er det Marcos fødselsdag, hurra hurra hurra!

marcoføds

marcoføds2

Den kære lille puttegøj Marco bliver idag et år gammel :D Hans allerførste fødselsdag! Han forstår det jo ikke rigtigt, men det er alligevel hyggeligt for os at tænke på, at han for præcist et år siden var en lille, sød hvalp. Og han var så heldig at få en stor udgave af hans lille, orange yndlingsbold (faktisk en massagebold) og han eeeelsker den! De små pigge gør også, at han har svært ved at bide hul i den, så forhåbentligt holder den længe :) Og så kan han bruge den som badebold når han får en minipool til sommer! (forkælede, lille corgi..)

Gallakjole fundet!

gallakjoleJeg har langt om længe fundet mig en gallakjole! Wuhuu! Det er denne model fra H&M, og jeg er super glad for, at jeg fandt den. Den koster kun 400kr, sindssygt billigt for sådan en kjole, og så er den dejlig simpel. Jeg går virkelig ikke særlig meget op i galla, og jeg havde virkelig svært ved at finde en kjole, som ikke var alt for dyr, og som ikke var stropløs. Næsten alle fancy kjoler idag er stropløse, og det kan jeg altså bare ikke gå med.. Så det blev denne græsk gudinde agtige kjole, som dog ser lidt mere lyserød ud i virkeligheden. Det gode er, at den sagtens også kan bruges igen til brylluper eller andre fine fester, fordi den er så simpel :). At der så nok er 500 andre piger med denne samme kjole som mig den dag gør mig intet, jeg synes, jeg ser fin ud og pengene er bestemt godt givet ud. Så hvis du ligesom mig stadig mangler en gallakjole, og ikke har de store krav, så vil jeg klart anbefale denne model :). Nu mangler jeg bare nogle sko.. fuck

Jeg er så heldig at have fri næsten hele den her uge, så jeg har bare ligget og slappet af max ude på terrasen og nydt solen. Desværre blev lille Marco-manden syg her i mandags med opkast og tynd mave, så min far og jeg har skulle holde lidt øje med ham. Stakkels fyr :(

EDIT: Jeg fandt så ud af, at der var et hul i bagsiden af den.. Ikke noget stort hul, men det kunne det jo sagtens blive. Jeg tog så over for at få den byttet, men den var ikke tilbage i min størrelse, så jeg fik pengene tilbage og har bestilt den i nettet, hvor leveringstiden først er sidst i maj :( Øv øv ØV. Jeg var lige så glad for, at jeg endelig havde købt én.. men forhåbenlig passer den næste lige så godt og har ingen fejl. Krydser fingre!!

Uddannelsesvalg

Idag var der oplæg fra Studievalg Fyn ude på mit gymnasium om optagelse og ansøgning til videregående uddannelse. Her hørte jeg så om standby, som jeg faktisk ikke viste hvad var (det svarer ca. til en venteliste, fandt jeg så ud af) – og ud fra det, har jeg nu taget beslutningen, at jeg vil prøve at søge ind på psykologi på universitet i år. Jeg ved, jeg ikke har et højt nok snit til at komme ind, men jeg vil prøve at søge standby, og hvis jeg er super heldig, så kunne det jo være, jeg blev sikret en plads til næste år – og hvis ikke, så holder jeg alligevel et sabbatår, og kan prøve at finde ud af, hvad jeg så vil. Either way ville jeg få fri i et år – forskellen er selvfølgelig bare, at det vil være nemmere for mig at komme ind, og jeg vil være sikret end plads.

Som sagt – chancen er ikke særlig stor, men den er der, og hvem ved, måske er jeg super heldig og gennemsnittet er meget lavt i år. Who knows! Jeg vil i hvert fald ikke lade chancen passere mig.

Der er dog 2 ting, som jeg synes er enormt irriterende ved uddannelsessystemet i Danmark

  1. Du kan ikke forbedre dit gennemsnit når du først har fået det – nogensinde
  2. Man bliver bedømt på hele sit gennemsnit når man søger ind på videregående uddannelser

Jeg kan godt se argumenterne imod nr. 1 – man kan jo bare tage sig sammen når man ER i gang med gymnasiet. Ellers kunne alle jo bare ende ud med at snit lige over 2 og så forbedre det senere i livet. Jeg synes bare, at det er så vildt, at man ikke kan hæve det (eller risikere at sænke det)  bare en lille smule. Der er mange som ikke ender ud med helt det optimale gennemsnit i 3.g fordi der er så meget fokus på det sociale liv netop i de år med fester og generelt også bare personlig udvikling – og det er derfor der bl.a. også har været debat om, at det er okay at tage 3.g om.

Jeg synes personlig selv, at man burde få et par få chancer til at hæve eller sænke sit gennemsnit bare en lille smule. Måske få lov at gå x antal eksamener om, hvad ved jeg – jeg har ikke løsningen, jeg ved bare, at jeg ikke synes det er fair, at der ligger så stort et press på én når man går igennem så meget i de år, og at noget så vitalt er permanent. Stigningen af depression i studerende understøtter jo netop også, at ens psyke ikke er optimal i gymnasiet.

Nummer 2: Jeg synes det er så ufattelig nederen, at mit 4-tal i idræt skal trække alt andet ned. Selv hvis jeg får 10 i alle de fag, der er krævet til en uddannelse, vil mit gennemsnit blive trukket væsentligt ned. Hvorfor betyder ens idræts- eller tyskkarakter overhovedet noget, hvis man søger ind på fx russisk? Vægtningen i fagene er selvfølgelig det, som skal forsøge at gøre det hele fair, men jeg synes stadigvæk, det er en mærkelig måde at bedømme studerende på.

Men det er, som det er – og jeg vil prøve at søge ind i år, og så får vi se, hvad der sker. Jeg er bare stolt og glad over, at jeg endelig er kommet lidt nærmere et uddannelsesvalg.

Blast from the past

Som barn eeeelskede jeg pop musik. Eller, det gør vil de fleste børn, men i hvert fald så husker jeg tydeligt, at det første rigtige album jeg nogensinde købte (dvs. som mine forældre betalte.. jeg var 9-10 år) var Jennifer Lopez’ This Is Me… Then. Som titlen antyder: hardcore sukkersødt r’n’b pop. Jeg elskede det, og jeg elsker det stadigvæk! Jeg havde endda en kæmpe Jennifer Lopez plakat hængende i flere år på mit gamle værelse.

Jeg går lidt i rundkreds for tiden med min musik.. Jeg kredser om det samme, og kan ikke finde noget nyt, og jeg er bare træt af det. Så jeg tænkte jeg ville hente min gamle J-Lo cd frem og være 10 år igen. Det lykkedes!

(jeg kan godt lide at det forrige indlæg handler om at jeg fremover vil have mere kvalitet over kvantitet.. og så blogger jeg fucking J-Lo)