Happy new year!

newyear12

Jeg håber i alle får et godt nytår! Pas på hinanden, drik ikke for meget og pas på med fyrværkeriet ;). Selv skal jeg først spise hjemme med mine forældre og min veninde (fondue = yes!!!), derefter tager vi hen til en anden veninde og holder en lille fest der :) Ikke noget vildt, vi bliver kun 4, men forhåbentligt bliver det hyggeligt! Vi ses på den anden side af 2012 :)

Året der gik: Rejser!

åretdergikREJSERI år har jeg været ude at rejse hele 5 gange, som vidst nok er en personlig rekord, haha. Det har været 5 meget forskellige rejser, og hver af dem har været lige spændende.

Malta: I februar måned – vinterferien – var jeg med mine forældre på Malta, og selvom det var en hyggelig rejse, så er var vi desværre ret uheldige med vejret! Det viste sig at være den værste vinter på Mallorca, så vi gik med jakker tit. Æv. Men det var stadig spændende, og jeg fatter ikke hvordan den ø kan være halvt så lille som Bornholm. Der ligger kæmpe byer på den lille bitte ø, og der er en million butikker og mennesker! Det er sindsygt.

Berlin: I maj var jeg med mit tysk-hold til Berlin, og selvom jeg har været der før, så var det stadig spændende. Det, jeg husker bedst,var besøget på det store Stasi fængsel, hvor vi havde en dansk-tysk guide, som virkelig var sej. Det var et skræmmende sted (vi så bla. deres toturkamre og isolationsceller), og fik fortalt af guiden, hvordan det var at være der. Alle guider har nemlig selv været indsat i fængslet. Det gjorde kæmpe indtryk på mig. Udover det, så var KaDeWe og stedet vi boede generelt ret nice (specielt da alle tyrkere i Berlin pludseligt gik amok fordi de vandt en fodbold kamp og politiet kom??)

Mallorca: Ahhhh jeg kan næsten mærke varmen bare ved at tænke tilbage! Mallorca er en VILDT dejlig ø, og vejret er bare perfekt dernede om sommeren.. Selve ferien var mest bare afslapning, men vi kom da rundt og så lidt, bl.a. drypstenshuler og vilde barokkirker. Og jeg var ude at svømme i middelhavet! Som forresten er enormt saltet.. så saltet at man næsten knækker sig. Men det var så dejligt varmt, at det ikke gør noget. Desværre blev vores flytider fucked up, og vi kom først hjem kl. 5 om morgenen.

Paris: Lige før skolestart var jeg med min veninde i Paris i 5 dage, hvilket var hyyyyggeligt. Vi fik ikke set så meget (hun var lidt ligeglad med at komme ind og se ting som fx. Notre Dame kirken) men jeg ææælsker Paris, og jeg havde været der året før, så for mig var det mere det bare at gå rundt dernede. Vi kom i Disney Land og gik rundt og hyggede, hvilket var nice :3

Rom: I slutningen af september var jeg sidst ude at rejse, nemlig med klassen til Rom! Det var virkelig spændende, og selvom vi gik MEGET, så er jeg virkelig imponeret over, hvor meget vi fik set. Rom er en virkelig spændende by, og jeg vil meget gerne derhen en anden gang! Hotellet var dog lidt nedtur – ingen aircondition, lå i den suspekte del af byen og var meget mærkeligt indrettet. Jeg kunne ikke gå hen til min seng fordi den stod lige op af et skab? Mærkeligt.

Jeg er dog meget taknemlig for, at jeg har været så meget ude at rejse, for jeg ved ikke hvor meget jeg kommer ud at rejse de næste mange år når jeg skal starte på uddannelse osv., men jeg håber da på, at jeg en dag om mange år kan tage på ferie en gang i mellem :)

Så meget fattigere men forhåbentligt gladere

sigmaaaa

Jeg har lavet ulykker. I hvert fald økonomisk.

Her til aften har jeg bestilt en Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM. På dansk – en lysstærk linse, med hurtig og stille autofokus og billedstabilisering. Det er en den bedste til prisen i denne klasse – og den er stadigvæk pynt dyr. Men jeg ved, jeg bliver enormt glad for den. Og det er ikke fordi jeg er totalt fattig nu, for jeg har sparet op i løbet af oktober, november og december, men det er alligevel mange penge at bruge på et stykke glas med elektronik i :b

Værst af alt er også, at jeg gav mig selv og min far et hjerteanfald, da vi troede vi havde bestilt 3 x objektiv og 3 x UV filter til 13.000 kr. Og jeg var enormt ked af det, for vi brugte min fars kort, hvor jeg kan få 4 års garanti i stedet for de normale 2 år. Jeg rystede totalt, jeg HADER at lave fejl når man bestiller noget på internettet, netop fordi man aldrig kan være helt sikker på, om det nu kan blive fixet. Det viste sig så, at det var min egen skyld, idet jeg havde trykket “til kassen” 3 gange – der blev dog kun betalt for ét objektiv og ét filter, heldigvis! :) Og jeg glæder mig sådan til at få den!

Året der gik: Marco!

åretdergikMARCO

Jeg vil prøve at lave en lille serie, hvor jeg opsummerer de store ting der skete i 2012, hvilket jo er en af de bedste ting, man kan bruge nytår til :). Året ender, og man reflektere over, hvad der egentligt skete, og hvad man kan bruge det til næste år.

Det allerbedste der skete i år var selvfølgelig at vi fik Marco. Efter min bror fik hund og vi passede den i et par dage, så plagede jeg i flere uger i træk, indtil mine forældre også hoppede med på idéen. Og selvom jeg virkelig følte, at der gik 100 år før Marco endeligt kom hjem, så er det hele alligevel gået ekstremt hurtigt i retrospekt. Han var en lille hvalp på 3kg, og i mellem tiden har han taget 10kg på og fået sin flotte pels, og kan stort set alt.

Han har virkelig ændret hele hverdagen totalt herhjemme – tit siger vi “hvad fik vi tiden til at gå med før vi fik Marco?”. For selvom han er enormt opmærksomhedskrævende (og gør MEGET!), så kan man jo ikke lade være med at elske hans store smil, bitte små ben og store øre. Jeg er virkelig glad for ham (min mor siger jeg har “moder-følelser” for ham….) hvilket blev bekræftet da han som lille hvalp blev angrebet af en American Staffordshire Terrier – en af de racer, som der ikke længere må avles på pga. aggressivitet. Jeg græd hele aften, hvilket var enormt mærkeligt, for jeg græder sjældent, og der skete slet ikke noget med Marco. Jeg vidste godt logisk, at der ikke var nogen grund til at græde, men jeg kunne bare ikke stoppe. Sådan har jeg godt nok aldrig haft det før med et lille dyr!

Så ja, selvom han er en belastning til tider, så er han klart det bedste, der kom ud af 2012 :)

Det var den jul

jul01

jul04

jul03

jul02

jul05

Så er det tilbage til virkeligheden igen og ud af nisseland! Jeg har brugt den 24. og 25. på at holde jul, ligesom de fleste andre. Juleaften var vi hjemme med min farmor, farfar, onkel og brødre, og det var selvfølgelig hyggeligt som altid :). Vi spiste fin mad, gik om juletræet, åbnede gaver og spillede bingo (som min farmor vidst ikke var så begejstret for, haha). Dagen efter tog vi over til min morfar i København og spiste, og vi har så taget min mors bror med hjem i et par dage på Fyn.

Jeg var så heldig at få alt jeg ønskede mig (hvilket vidst ikke er så svært når man kun ønsker sig 2 ting) – en Bluray afspiller og et headset. Dertil fik jeg så Hunger Games på Bluray, en Edgar Allan Poe bog og en maaasse penge. Success!

Så er der kun én julefrokost tilbage hos min farmor og farfar, og så hedder det nytår. Jeg ved endnu ikke hvad jeg skal. Men vi får se! Håber alle har haft en god jul :)

Alt klart til imorgen

treeHer er så vores juletræ! Egentligt kunne jeg bare have taget et billede fra sidste år eller året før, for vi bruger altid det samme pynt og det er overhovedet ikke stilrent.. bare hyggeligt. :) Jeg kan heller ikke lide alle de der juletræer i bladene, der kun er dekoreret med hvidt eller den slags.. men hver person har vel sin smag ^^

I dag er bare gået med at lege i alt den sne, som er kommet, og så at dekorere juletræet.. her til aften har jeg også set Alene Hjemme 2 traditionen tro! :) Glæder mig til imorgen!

SRP afleveret!

Igår var afleveringsdag for SRP, og jeg nåede heldigvis at blive færdig og havde alt printet ud i mapper ved 8-tiden :) 21 siders opgave med bilag! Jeg er godt nok glad for, at det er overstået nu. Selvom jeg godt kan lide David Bowie, så har jeg brug for en længere pause fra ham og hans musik nu.. puha. Jeg fandt dog ud af, at jeg måske har lavet en fejl, idet jeg ikke har givet mine bilag sidetal, men hvad fanden, det betyder vel ikke så meget i det store billede :) Det gider jeg i hvert fald ikke bekymre mig om. Nu er den afleveret og jeg ser den aldrig igen! Weee. Og så er det godt jeg har juleferie nu!

Jeg fik faktisk min første julegave igår af min veninde, en bog med Edgar Allan Poes samlede værker, hvilket jeg synes er vildt fedt :D Jeg har i hvert fald længe kigget på hans samlinger, og overvejet at købe én.. Nu skal jeg så bare øve mig lidt i at læse 1800-tals engelsk :P

Ellers har jeg bare slappet max af siden jeg blev færdig med opgaven. Min daddy har fødselsdag idag, og vi får gæster i aften, hvilket sikkert bliver hyggeligt nok. Imorgen skal juletræet op og pyntes, og mandag er det jo juleaften, så det er nok ikke nogen hemmelighed hvad jeg skal der :). Vi holder jul hjemme og bliver ikke så mange (min forældre, mine 2 brødre og min farmor og farfar), men derfor bliver det hyggeligt alligevel :D Jeg elsker jul, og for mig er det ligegyldigt hvor mange vi er.. jeg glæder mig!

Det går fremad!

Hejsa! Det er et par dage siden jeg sidst har skrevet, men jeg har været i fuld gang med min opgave, og jeg er nået så langt her indtil videre! :) Jeg er oppe på omkring 10 sider, og jeg er lidt under halvvejs mht. min problemformulering, så jeg tror jeg ender med at cutte noget væk (opgaven skal være 15-20 sider). Jeg er dog rigtig stolt over mig selv, haha, for jeg plejer altid at live mine afleveringer alt for korte, men denne gang har jeg virkelig gjort mig umage for ikke bare at tage det vigtigste med. Jeg håber i hvert fald jeg får en fin karakter for den, for jeg synes selv min indsats er ret god :). Min SRO fik jeg 10 for, og det ville være vildt nice at få 10 for min SRP også, men det er jo en meget stor og indviklet opgave, så 7 ville også være fint. 4 ville være lidt øv. Men vi får se..

Jeg synes det værste er, at man ikke får nogen udtagelse. Man lærer egentligt ikke noget af det her. Man får bare at vide hvor god man er. Jeg ved godt, at sådan er det i den virkelig verden, men den her opgave har alligevel ikke noget med virkeligheden at gøre (en 15-20 siders lang rapport om David  Bowie er vidst ret ubrugeligt), så det ville være rart at kunne få bare LIDT feedback om, hvad man gjorde galt, hvis nu man får en dårlig karakter. Jeg føler i hvert fald, jeg arbejder lidt i blinde.

Nå, men back to work, vi ses vel når jeg igen har fået mit liv tilbage!

Så er det SRP tid

kkk

Nu har jeg endeligt fået SRP skrive-fri! I dag var officielt sidste dag i 2012 hvor jeg står op kl. 6:30. På en måde er det lidt skræmmende at skulle skrive sådan en stor opgave, men jeg glad for, at vi får tid herhjemme til at skrive den, for jeg ville ikke kunne magte at skulle skrive den i skoletiden. Så må jeg bare håbe min lærer gider hjælpe mig over internettet, haha.

Det har været 3 lidt hårde dag. Ikke sådan voldsomt, men stadig lidt hårdt når man ved det er jul LIGE om lidt. I mandags var jeg i skole til kl. 15, hvilket i sig selv ikke er så slemt, men om tirsdag skulle vi så holde julekoncert i kirken i Odense centrum, hvilket betød, at vi skulle cykle ind til kirken om formiddagen, øve i 2 timer, holde julekoncert kl. 14 og derefter cykle hjem med 15-tiden. Jeg var først hjemme omkring halv 16. I dag cyklede jeg så i skole i -10 graders frost, havde timer til 14, cyklede hjem, gik tur med Marco, cyklede i samme frostvejr til klaver og så hjem igen. Og NU kan jeg slappe af! Dejligt. Bare irriterende det skal være så koldt!

Nu skal jeg bare også snart have købt julegaver… fuck…