Sommerbilleder

8754157525_4c6a1a1d5e_c

8754157935_1fba773fbb_c

8755281106_2ea70fe9f8_c

8755287360_d150e86716_c

8754158759_df9126c5aa_c

8753826958_c5e5e368b3_c

8755279536_e71c2a59f1_c

Jeg elsker at tage billeder af naturen, og sommervejret igår var perfekt at tage billeder i. Det er lang tid siden, jeg har taget så mange billeder på én dag, men jeg er glad for, at jeg stadigvæk kan lide at tage billeder, og at resultaterne ikke er blevet dårligere fordi jeg har forsømt mit kamera her i gymnasiet. Hvis jeg ender med at have sabbatår næste år, så vil fotografering klart være én af de ting, jeg vil gøre mere ud af :)

Der er også kommet nyt layout på siden.. denne  gang fuldt designet af mig selv ved hjælp af Artisteer! Jeg skal stadig lærer programmet at kende, og måske er det her lidt for farverigt, men øvelse gør mester.

På 2 uger

2uger1

2uger2

Naturen er simpelthen noget af det vildeste. Der er kun 15 dage imellem disse 2 billeder, og landskabet har bare ændret sig totalt. Da det første billede blev taget var der små knopper rundt omkring, solen skinnede og det var en fin temperatur. Idag, nederste billede, tegner det sig til at blive den varmeste dag indtil videre, næsten alt er sprunget ud eller er på vej til det, og det hele er bare så grønt. Man fatter ikke, at der på så kort tid, kan ske så meget. Og jeg fatter ikke, at det kun er 2 uger siden, det første billede blev taget. Jeg kan lide alle årstider undtagen efterår, og specielt det hér er det fede ved forår. Ligesom man troede alt udenfor var dødt efter den hårde vinter – PANG, så er der grønt over det hele!

Tid er mærkeligt. Det føles som om, jeg kun lige er startet i gymnasiet, og nu har jeg kun 1 dag tilbage. Så er det eksamener (3 skriftlige, 3 mundtlige) og så var det slut. Som sagt, tid er mærkeligt.

Åh gud, nu snakker jeg om skole igen..

Lampe!!!!!!!

IMG_8436 IMG_8430

Det her tager nok førstepræmienen i kategorien “Mest Ligegyldige Blogindlæg Nogensinde”, men jeg har fået en ny lampe! Til mit loft! Det er fantastisk! Faktisk så er det bare fordi jeg godt kan lide billederne jeg tog af dem. Stilleben! Minimalisme! Jeg læste fornyligt t lidt om fotografering på nettet, bare sådan nogle guides til-amatører, og der læste jeg et råd, som hed, at man skulle få så mest muligt distraherende ud af et billede som muligt. Det er så ikke så svært med en loftslampe.

Men jeg synes det var et fedt råd. I stedet for at tage et billede af et træ – så tænk over, hvorfor vil jeg tage et billede af et træ? Hvis det er fordi jeg godt kan lide de grønne blade, så fuck da træstammen, koncentrer dig om bladene i stedet. Leg med vinkler! Brændevidder! Det er sjovt. Tit så læser man tit sådan nogle basis ting som “det gyldne snit kan være flot og god variation” og “husk at få hele emnet med i fuld figur”, men at skulle koncentrere sig så meget som muligt om at simplicere.. at skærer så meget overflødigt væk som muligt. Dér kan alle være med. Det er et universelt råd. Og det kan bruges i alle situationer. Og det er svært.

Hjemme er bedst!

ebeltoft (4 of 12)
ebeltoft (1 of 12)

ebeltoft (10 of 12)

ebeltoft (2 of 12)

ebeltoft (6 of 12)

ebeltoft (12 of 12)

ebeltoft (11 of 12)

ebeltoft (9 of 12)

ebeltoft (8 of 12)

ebeltoft (7 of 12)

ebeltoft (5 of 12)

Så er jeg hjemme igen fra sommerhus i Ebeltoft! Det var hyggeligt og udsigten derfra var virkelig god. Der kommer ikke der store indlæg herfra da mine forældre og jeg egentligt ikke lavede så meget :P Jeg fik dog svømmede i den store pool 2 gange og var i spabad en enkelt gang, selvom det ikke siger mig så meget. Så fik vi gået nogle ture i Ebeltoft city, selvom det var virkelig koldt, og også i en nærliggende skov samt i Mols Bjerge. Så lidt omkring har vi været! Og om aftenen så vi film (Frankenweenie <3), og slappede af ved den store pejs, som var en dejlig varmekilde. Jeg savner allerede pejsen, det er bare det bedste at sidde der og mærke varmen i sit ansigt.

Marco var simpelthen så sød deroppe, og han fik også gået en masse ture :) Og han sov på mit værelse for første gang! Jeg fik ikke noget søvn selv, fordi jeg var så spændt over det, haha.

Langesø

8372866657_3ee07a1c60_b

8373849312_e79025b310_b

8373845356_3e7032199c_b

8373848426_02eb5d3bde_b

8372774815_e1c1e29f13_b

Nu fik jeg luftet mit nye objektiv! Og jeg er virkelig, virkelig glad for det. Jeg var med mine forældre og Marco ude ved Langesø (en stor sø…), som vi gik hele vejen rundt, og dér fik jeg snappet et par billeder. De er ikke vildt fantastiske, da det jo mest bare var vand og træer, men det var alligevel rart at komme ud og bruge kameraet. Jeg har desuden fået et nyt redigeringsprogram, Lightroom, som er meget anderledes Photoshop, og derfor ser billederne meget forskelligt ud mht. til redigering. Jeg skal lige finde ud af hvordan det hele fungere :)

Ny sigma!

laro

Jeg har fået mit nye objektiv!! Min Sigma 17-50mm f/2.8, og nøj hvor er jeg allerede glad for den! Autofokus er total stille og hurtig pga. HSM motoren, OS (billedstabilisering) virker ekstremt godt og så er den skarp som Gordon Ramseys knive. Det er virkelig godt at bruge indendøres, da det er meget lysstærkt i forhold til mit kit-objektiv, som har svært ved at fungere selv i dagslys. I’m in love!! Jeg har dog ikke kunnet bruge den udenfor endnu, da det har sneet hele dagen :(. Sne er dejligt, men jeg havde sådan glædet mig til at komme hjem fra skole og bruge det.

Jo Totes kameratasker

jototes

Jeg har fødselsdag her den 27. februar, som ikke er om vildt lang tid, og i forbindelse med min ønskeliste kiggede jeg online efter kameratasker. Jeg har aldrig haft en rigtig kamera taske, og det har altid været et helvede når jeg skulle på ferie med objektiver og plads, så jeg tænkte, at jeg måske kunne ønske mig én. På næsten alle danske fotosider blev jeg dog skuffet – de er alle praktiske og, ja, meget mandelige, hvis i forstår? Det kan jeg selvfølgelig sagtens leve med, men da jeg faldt over Jo Totes kameratasker, så døde jeg lidt indeni. De er SÅ FLOTTE. Man tænker slet ikke, at de er lavet til kameraer, og så er de stadigvæk enormt praktiske. Desværre er de også ret dyre (700-1000kr uden fragt til Danmark), så det må nok blive en anden gang om noget tid. Jeg må nøjes med at drømme om at eje en Georgia eller Betsy indtil videre..

Så meget fattigere men forhåbentligt gladere

sigmaaaa

Jeg har lavet ulykker. I hvert fald økonomisk.

Her til aften har jeg bestilt en Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM. På dansk – en lysstærk linse, med hurtig og stille autofokus og billedstabilisering. Det er en den bedste til prisen i denne klasse – og den er stadigvæk pynt dyr. Men jeg ved, jeg bliver enormt glad for den. Og det er ikke fordi jeg er totalt fattig nu, for jeg har sparet op i løbet af oktober, november og december, men det er alligevel mange penge at bruge på et stykke glas med elektronik i :b

Værst af alt er også, at jeg gav mig selv og min far et hjerteanfald, da vi troede vi havde bestilt 3 x objektiv og 3 x UV filter til 13.000 kr. Og jeg var enormt ked af det, for vi brugte min fars kort, hvor jeg kan få 4 års garanti i stedet for de normale 2 år. Jeg rystede totalt, jeg HADER at lave fejl når man bestiller noget på internettet, netop fordi man aldrig kan være helt sikker på, om det nu kan blive fixet. Det viste sig så, at det var min egen skyld, idet jeg havde trykket “til kassen” 3 gange – der blev dog kun betalt for ét objektiv og ét filter, heldigvis! :) Og jeg glæder mig sådan til at få den!

Så kom der sne!

sneogmarco2

sneogmarco

sneogmarco4

sneogmarco5

sneogmarco3

Igår aftes så jeg pludselig på twitter, at en af mine veninder sagde det sneede, så jeg tændte lyset udenfor og så store, tykke snefnug dale ned fra himmelen! Det blev ikke liggende i starten, men da jeg gik i seng lå der et tyndt lag sne over det hele, og da jeg vågnede imorges var der mellem 5-10cm sne over det hele. Elsker det!

Jeg vågnede allerede klokken 8 og jeg kunne ikke sove mere efter jeg havde kigget ud af vinduet. Så jeg lå bare og ventede på, at mine forældre stod op, så vi kunne komme ud og gå med Marco, som aldrig har set sne før. Han var så glad, og han løb rundt og legede og kastede rundt med det :D. Man bliver så glad af at se ham have det så sjovt! Han ville slet ikke ind igen..

Min mor og jeg gik så en tur igen senere, hvor jeg havde kameraet med for at kunne tage lidt billeder af landskabet og Marco :). Der er intet bedre end at gå rundt og kigge på det flotte, hvide landskab.. Sne er en af de dér små ting som gør vinteren meget mere hyggelig og overkommelig.

Måske bliver det alligevel en hvid jul i år? Who knows? Det ville være hyggeligt – dog ikke så meget, at vi alle sneer inde! ;)