Idag er det Marcos fødselsdag, hurra hurra hurra!

marcoføds

marcoføds2

Den kære lille puttegøj Marco bliver idag et år gammel :D Hans allerførste fødselsdag! Han forstår det jo ikke rigtigt, men det er alligevel hyggeligt for os at tænke på, at han for præcist et år siden var en lille, sød hvalp. Og han var så heldig at få en stor udgave af hans lille, orange yndlingsbold (faktisk en massagebold) og han eeeelsker den! De små pigge gør også, at han har svært ved at bide hul i den, så forhåbentligt holder den længe :) Og så kan han bruge den som badebold når han får en minipool til sommer! (forkælede, lille corgi..)

Gallakjole fundet!

gallakjoleJeg har langt om længe fundet mig en gallakjole! Wuhuu! Det er denne model fra H&M, og jeg er super glad for, at jeg fandt den. Den koster kun 400kr, sindssygt billigt for sådan en kjole, og så er den dejlig simpel. Jeg går virkelig ikke særlig meget op i galla, og jeg havde virkelig svært ved at finde en kjole, som ikke var alt for dyr, og som ikke var stropløs. Næsten alle fancy kjoler idag er stropløse, og det kan jeg altså bare ikke gå med.. Så det blev denne græsk gudinde agtige kjole, som dog ser lidt mere lyserød ud i virkeligheden. Det gode er, at den sagtens også kan bruges igen til brylluper eller andre fine fester, fordi den er så simpel :). At der så nok er 500 andre piger med denne samme kjole som mig den dag gør mig intet, jeg synes, jeg ser fin ud og pengene er bestemt godt givet ud. Så hvis du ligesom mig stadig mangler en gallakjole, og ikke har de store krav, så vil jeg klart anbefale denne model :). Nu mangler jeg bare nogle sko.. fuck

Jeg er så heldig at have fri næsten hele den her uge, så jeg har bare ligget og slappet af max ude på terrasen og nydt solen. Desværre blev lille Marco-manden syg her i mandags med opkast og tynd mave, så min far og jeg har skulle holde lidt øje med ham. Stakkels fyr :(

EDIT: Jeg fandt så ud af, at der var et hul i bagsiden af den.. Ikke noget stort hul, men det kunne det jo sagtens blive. Jeg tog så over for at få den byttet, men den var ikke tilbage i min størrelse, så jeg fik pengene tilbage og har bestilt den i nettet, hvor leveringstiden først er sidst i maj :( Øv øv ØV. Jeg var lige så glad for, at jeg endelig havde købt én.. men forhåbenlig passer den næste lige så godt og har ingen fejl. Krydser fingre!!

Det er lidt svært at læse..

lol

.. Når Marco insisterer på konstant at hoppe op og ned af solsengen. Og det er en smule irriterende, når det er ens AT-bog, og som man har lidt stress over, ikke at have læst. Men i det mindst er det godt vejr, og han har været virkelig sød idag :). Jeg tror virkelig, han kan mærke, det er forår, for han vil hele tiden ud, og da jeg sad derude på terrasen og læste var han så glad og ville nusses og snakke hele tiden. Og jeg forstår ham godt, for det har virkelig været dejligt vejr idag! Mmm. Jeg kunne cykle med åben jakke og sidde udenfor uden at fryse overhovedet. Keep it coming, sun!

Året der gik: Marco!

åretdergikMARCO

Jeg vil prøve at lave en lille serie, hvor jeg opsummerer de store ting der skete i 2012, hvilket jo er en af de bedste ting, man kan bruge nytår til :). Året ender, og man reflektere over, hvad der egentligt skete, og hvad man kan bruge det til næste år.

Det allerbedste der skete i år var selvfølgelig at vi fik Marco. Efter min bror fik hund og vi passede den i et par dage, så plagede jeg i flere uger i træk, indtil mine forældre også hoppede med på idéen. Og selvom jeg virkelig følte, at der gik 100 år før Marco endeligt kom hjem, så er det hele alligevel gået ekstremt hurtigt i retrospekt. Han var en lille hvalp på 3kg, og i mellem tiden har han taget 10kg på og fået sin flotte pels, og kan stort set alt.

Han har virkelig ændret hele hverdagen totalt herhjemme – tit siger vi “hvad fik vi tiden til at gå med før vi fik Marco?”. For selvom han er enormt opmærksomhedskrævende (og gør MEGET!), så kan man jo ikke lade være med at elske hans store smil, bitte små ben og store øre. Jeg er virkelig glad for ham (min mor siger jeg har “moder-følelser” for ham….) hvilket blev bekræftet da han som lille hvalp blev angrebet af en American Staffordshire Terrier – en af de racer, som der ikke længere må avles på pga. aggressivitet. Jeg græd hele aften, hvilket var enormt mærkeligt, for jeg græder sjældent, og der skete slet ikke noget med Marco. Jeg vidste godt logisk, at der ikke var nogen grund til at græde, men jeg kunne bare ikke stoppe. Sådan har jeg godt nok aldrig haft det før med et lille dyr!

Så ja, selvom han er en belastning til tider, så er han klart det bedste, der kom ud af 2012 :)

Marco video

Jeg har lavet en lille video idag med nogle videoer fra Marcos første dag herhjemme :) Den er på ingen måde fantastisk, men han var virkelig sød dengang, så jeg kan ikke lade være med lige at ligge den herind også. Kvaliteten er ikke fantastisk, ellers villet det have taget 100 år at uploade, og musikken er lidt ensformigt. Originalt havde jeg valgt Karen O – Strange Love men den blev fjernet af youtube pga. copyright. Øv! Den passede ellers godt :( Så måtte jeg vælge og vrage mellem de skodnumre, man kan få afspillet istedet, og det blev så den lidt ensformige guitarsang. Oh well.

Marcos julegave ankommet!

marcosjulegave

Jeg modtog her for et kvarters tid siden Marcos julegave, og han var næsten lige så nysgerrig for at se det inden i pakken som jeg var! Det får han dog ikke lov til endnu, og jeg fortæller ikke hvad han får, da det også skal være en overraskelse for mine forældre. Dog vil jeg sige, at det sted jeg har købt hans julegave, tholo.dk, har enormt god service! Jeg foretog bestillingen i weekenden, det blev afsendt igår eftermiddags og nu har jeg modtaget pakken – og oven i købet var der også en helårskalender, slik og hundekiks med. Virkelig sød gestus af dem :)

Så kom der sne!

sneogmarco2

sneogmarco

sneogmarco4

sneogmarco5

sneogmarco3

Igår aftes så jeg pludselig på twitter, at en af mine veninder sagde det sneede, så jeg tændte lyset udenfor og så store, tykke snefnug dale ned fra himmelen! Det blev ikke liggende i starten, men da jeg gik i seng lå der et tyndt lag sne over det hele, og da jeg vågnede imorges var der mellem 5-10cm sne over det hele. Elsker det!

Jeg vågnede allerede klokken 8 og jeg kunne ikke sove mere efter jeg havde kigget ud af vinduet. Så jeg lå bare og ventede på, at mine forældre stod op, så vi kunne komme ud og gå med Marco, som aldrig har set sne før. Han var så glad, og han løb rundt og legede og kastede rundt med det :D. Man bliver så glad af at se ham have det så sjovt! Han ville slet ikke ind igen..

Min mor og jeg gik så en tur igen senere, hvor jeg havde kameraet med for at kunne tage lidt billeder af landskabet og Marco :). Der er intet bedre end at gå rundt og kigge på det flotte, hvide landskab.. Sne er en af de dér små ting som gør vinteren meget mere hyggelig og overkommelig.

Måske bliver det alligevel en hvid jul i år? Who knows? Det ville være hyggeligt – dog ikke så meget, at vi alle sneer inde! ;)

Endeligt nyt design

Jeg har endeligt fået et ordentligt layout på siden – det ser professionelt ud, og det fungerer fint, så jeg er glad :) Og så er det nemt lige at skifte header-billedet ud. Det er lang tid siden, jeg har haft sådan et, men jeg fandt et gammelt billede med sne og tjørnebær for at få lidt julestemning ind. Udenfor ser det dog stadig meget u-julet ud, men der skulle komme lidt sne i weekenden, og jeg glæder mig virkelig til at se Marcos reaktion! Han blev jo født i april og har derfor aldrig set sne før.

Billederne ovenfor er fra idag, hvor det var meget tåget og jeg følte næsten som om jeg gik på settet til en Tim Burton film – der var mussestille og krager sad oppe i de nøgne træer og kiggede ned på mig. Stemningen blev så lidt ødelagt af en lille, hyper hyrdehund på 13 kg…

Ellers var idag en fin nok dag, selvom jeg stadig er en smule småsyg og enormt træt. Jeg formåede at få 4-7 i en dansk stil, hvilket er helt fint med mig, for der var enormt mange dumme fejl, og så længe jeg kan få 7 til eksamen så går det nok :)

At have en teenage corgi..

marco

… Kan være ret belastende.

Marco bliver 7 måneder på søndag, hvilket vil sige vi har haft ham i 5 måneder nu. Da vi fik ham var han en sød, lille hvalp på 8 uger, som veje ca. 3,5kg. Nu vejer han omkring 12kg, og har fået sin rigtige pels og tænder. Han ser totalt voksen ud. Problemet er bare, at han ikke er helt voksen oppe i hovedet endnu. Han er blevet mentalt teenager, hvilket betyder han begynder at udfordrer sin flok, os, om at bliver lederen. Det gør han ved at GØ nærmest uafbrudt hvis man ikke beskæftiger sig med ham, hoppe op på alle border, han kan nå og han havde også en periode hvor han stjal nærmest alting – sko, fjernbetjening, min læbepomade(?!) og SOKKER.

Corgier er hyrdehunde, og de er pænt stædige fordi de netop skal bruges til at hyrde køer, og man skal altså ikke være en kryster hvis man skal jage et dyr rundt som er 5 gange højere og 10 gange tungere end én selv. Det betyder så bare, at hvis du siger “nej” til ham, så ryger det lige igennem det ene øre og ud af det andet, for han mener selv, at han bestemmer, hvad han må og ikke må. Dejligt, når man får gøet sit øre halvt af. Specielt dejligt på en dag som idag, hvor jeg bare ville sove da jeg kom hjem, og faktisk alligevel tog mig tid til at gå en lang tur med ham – hvorefter jeg så skulle ligge i min seng og høre på hans gøen og konstant bede ham om at hoppe ned fra mit natbord. JEG HAR GÅET EN DEJLIG, LANG TUR MED DIG – HVAD MERE VIL DU HAVE?!?

Hvad gør man så? Intet, faktisk. Vi har prøvet at råbe af ham, ignorere ham, smide ham ud i køkkenet, og det virker måske i få minutter, men venter man en halv time, så er han der igen, og gøer uafbrudt af én. Vi skal bare vente, til han kommer over perioden, og så håbe han har opfattet, at det er OS, som bestemmer her, og ikke ham.

Vi elsker selvfølgelig alle sammen Marco, men for helved hvor er han belastende lige for tiden.